Måndagar i all sin ära

Denna terminens schema är upplagt med självstudier varje måndag, vilket är så skönt! Då man får lite extra tid att förbereda sig inför veckan och ha ordning på alla uppgifter som ska göras. Dessutom brukar barnen vara lite extra trötta på måndagseftermiddagar än andra dagar, antagligen tar de väl igen all lek och bus de missat med dagiskompisarna under helgen. Så med självstudier och egenplanerad tid hela måndagen så har jag i regel möjlighet att hämta barnen tidigare, bra att komma hem och varva ner lite igen innan alla energiresurser är slut :-) 

 

 
 

Höstens trender

- I samarbete med Zalando - 

Nu när hösten och de svala vindarna börjat smyga sig på är det äntligen dags att plocka fram alla underbara höstjackor igen! Som alla vet så älskar vi verkligen hösten. Vädret är milt och skönt, det finns fullt med lövhögar att hoppa i, kvällarna är mörkare och vi kan mysa ner oss i soffan med levande ljus. Och framför allt blir naturen så otroligt vacker och färggrann! Så varför inte passa på att matcha den vackra naturen och uppdatera sin garderob med nya vackra kläder liksom. Höstmodet bjuder helt klart på de bästa outfitsen - stora mysiga tröjor, sköna jeans och snygga stövletter - kan helt enkelt inte slå fel.
Höstens Trender
 
Adidas-Sneakers | Silver-stövletter | Topshop Jeans | Vero Moda Jeansjacka | Vero Moda Klänning | Topshop bag | Milani läppstift | The Balm Highlight | Nail polish
 
Sponsrat inlägg

- Inlägget innehåller adlinks - 

Eila 2år

Igår var det Eilas tur att fylla år, hon är nu 2år och räknas alltså inte som valp längre. Dock är hon fortfarande väldigt valpig i sitt beteende så nog kommer hon alltid att vara vår lilla valp ändå 😍

Julle på besök

Nickolaiys avdelning på dagis håller just nu på med ett spännande projekt med en nalle (Julle) som i tur och ordning ska få följa med alla barnen hem. Där ska han få spendera någon dag med vardera barn i deras hemmiljö och följa med barnen i deras vardagsliv. Denna veckan var det Nickolaiys tur att få ta med sig Julle hem. Och så här blev vårt bidrag som Nickolaiy ska få visa upp och berätta om för sina kompisar på måndag. (Och ja.. uppenbarligen så hade jag superkul med detta. Nörden i mig längtar väldigt mycket till barnen börjar skolan och får med sig läxor hem som jag kan hjälpa dem med).
 
 
 När vi skulle lämna tillbaka Julle till dagis idag så blev Nickolaiy lite ledsen, han tyckte det var så roligt att ha med sig nallen hem. Som tur är så kommer ju Julle vara kvar på dagis efter att han varit och besökt alla barnen, så barnen kan fortsätta leka med honom sen. Hej då Julle, tack för upplevelsen och dem fina bilderna du bjöd oss på. 
 
 

När Julian ska klä på sig själv..

Då kan man inte förvänta sig något annat än det här. 

Bus från morgon till kväll när det kommer till denne gossen 🤗
 
 

They grow up so fast 😭❤️


Taggar spöken och vampyrer 👻

Dessa bilder döck nyss upp i mitt memoryflöde och fick mig att inse att det snart är halloween igen! Så taggad jag blev. Halloween är ju helt klart den roligaste högtiden (näst bäst efter midsommar) och speciellt nu när barnen börjar bli lite större. De ser allt halloween pyssel de säljer i affärerna och blir nästan helt hysteriska av förväntan. Julian tycker att vissa av de större skeletten som låter är lite läskiga, så några sådana blir det inte hemma detta året i alla fall. Men så fint med till exempel alla ljus och lyktor, pumpor och svarta katter. Ja.. kommer definitivt att bli massa pysslandes och pyntandes i detta hemmet i år. Undrar när det är för tidigt att börja :-)

 

Helgens aktiviteter

Sammanfattade i en enda bild..

 

Fredag i full fart

Pojkarna är på dagis och jag sitter på tåget påväg till Musikhögskolan i Malmö där jag läser en av mina delkurser. Har precis lyckats pussla ihop resten av årets lektionstider med killarnas dagistider så det känns sjukt bra. Av någon anledning får jag ju alltid för mig att jag ska läsa extra kurser vid sidan av min utbildning så varenda termin går jag långt över heltid i studietakt. Vilket är precis lika stressigt som det låter, men ändå lär jag mig aldrig.. Tycker kurserna är för intressanta så kan helt enkelt inte låta bli. Så länge mina kurser tillåter mycket självstudier så är jag nöjd, vill inte behöva lämna barnen heltid på dagis och hittills har vi haft turen att slippa det 😊

Uppe med tuppen

Till och med någon timme innan tuppen faktiskt, än har inte dagen grytt :-) Jag vaknar som på rutin runt kl 6 varje morgon. Försöker sova lite längre på helger, men föredrar att komma upp tidigt och planera dagen innan barnen vaknar. Dock är jag inte den enda som är uppe innan gryning idag. Till min stora förvåning kom Nickolaiy (familjens sjusovare) utstaplandes i köket vid 20 över 6 i morse. Så nu sitter vi här tillsammans och planerar våran dag (han i form av bilder), med lite te och levande ljus medan vi väntar in solens första magiska strålar. Kan man annat än älska hösten? Både den mysigaste och den vackraste årstiden, mörkt lagom länge så man hinner beundra soluppgången utan att behöva stiga upp mitt i natten. 

 

När posten kommer med roliga paket

I Malkas ära var det denna gången. Ångrar att jag inte filmade när vi öppnade paketet för hon var så söt. Satt så fint och väntade förväntansfullt medan jag kämpade med att få upp lådan. Och direkt hon fick en liten glimt av vad som fanns där i kastade hon sig nästan ner i lådan och nosade massor på nallen. När jag plockade upp den började hon hoppa runt i hela köket i små glädjeskutt. Hon till och med ylade lite grann innan hon tillslut lugnade ner sig. Nu ligger hon i sängen och gosar med sin nalle medan regnet smattrar mot fönstret. Perfekt överraskning för att liva upp en regning måndag :) 

 
Kathrinea Living

Ensamstående mamma till 2 busiga pojkar - Nickolaiy 5 år och Julian 3 år. I Skånes vackra landskap njuter vi av livet tillsammans med hundarna Malka & Eila.